vb

Șoferul care a decedat în această dimineață într-un accident rutier este Diaconul Gheorghe Cioruța

În dimineața zilei de 17 iunie, în urma unui tragic accident rutier a trecut la cele veșnice Diaconul Gheorghe Cioruța, slujitor la biserica „Sf. Arhanghel Mihail” de pe lângă Spitalul clinic municipal „Sf. Arhanghel Mihail” din municipiul Chișinău.

Născut la data de 10.05.1996 în orașul Bălți. A absolvit Academia de Teologie Ortodoxă din Chișinău în anul 2021. A fost hirotonit diacon de către ÎPS Mitropolit Vladimir în data de 10.12.2021.

Din momentul hirotoniei sale a slujit la biserica „Sf. Arhanghel Mihail” de pe lângă Spitalul clinic municipal „Sf. Arhanghel Mihail” (Spitalul nr. 2 din Chișinău).

Părintele Diacon Gheorghe Cioruța a lăsat în urma sa familia îndurerată, soția și un copil mic de numai un an.

Slujba înmormântării va avea loc duminica imediat după Sfânta Liturghie în biserica cu hramul Sf. Alexandru Nevski din s. Țarigrad, r. Drochia.

În dimineața zilei de astăzi, la ora 6:00, poliția din Strășeni a fost sesizată despre un grav accident rutier produs pe traseul Chișinău-Bălți, în apropierea localității Codreanca.

Preliminar s-a stabilit că un tânăr, conducând un automobil de marca ,,Dacia” pe direcția spre municipiului Chișinău, ar fi adormit la volan, tamponând lateral un autocamion de marca ,,Mercedes”, condus de un bărbat de 61 de ani, care se deplasa din sens opus.

În rezultatul impactului ambele unități de transport s-au inversat în afara carosabilului, iar șoferul automobilului ,,Dacia” a decedat pe loc.

Pe cazul dat a fost inițiat un proces penal, urmând a fi stabilite toate circumstanțele

Turcan Ana

Ai o noutate?