Foto: Trm.md

Sindicatele somează Guvernul să le ofere bugetarilor premiile anuale în sumă de 50% din salariu

Președinții Federațiilor Sindicale din ramurile: Serviciului Public, Educației și Științei, Cultură și Sănătate, cer Guvernului condus de Ion Chicu, să-și respecte angajamentul conform legislației în vigoare și să ofere premiile anuale pentru angajații din sectorul bugetar.

Într-o declarație comună, aceștia cer ca acest suport bănesc să fie oferit până la sfârșitul anului 2020, întrucât legea ce prevede acest lucru a intrat în vigoare încă în luna ianuarie a acestui an.

”În contextul disperat de sărăcie, în plină criză de pandemie cu efecte imprevizibile, în vâltoarea mizerabilă de electorală sufocată de povara ofertelor aburite și false, scoase de pe vatra strămoșească, Vă cerem ce ne aparține conform cadrului legal”, se arată în textul de însoțire al acestei scrisori deschise, semnat de președintele Federației Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice din Republica Moldova, Vlad Canțîr.

În numele membrilor de sindicat SINDASP!În contextul disperat de sărăcie, în plină criză de pandemie cu efecte…

Gepostet von Federația Sindasp am Mittwoch, 21. Oktober 2020

La 1 ianuarie 2020 a intrat în vigoare modificările la legea 270/2018 privind sistemul unitar de salarizare. Potrivit documentului, bugetarii vor beneficia de un premiu anual în mărime de jumătate din salariu pentru rezultatele activității anului precedent. Documentul mai prevede și sporuri lunare de până la 1 100 de lei pentru deținătorii titlurilor științifice și științifico-didactice. Persoanele distinse cu titluri onorifice vor avea un spor lunar de până la 250 de lei.

Dosar Media

Ai o noutate?