LIVE: Și transportatorii au ieșit la protest în PMAN cu autobuzele și microbuzele, alături de agricultori

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto anunță că, în semn de solidaritate cu fermierii, astă, 18 decembrie, la ora 11:30, o coloană de autobuze și microbuze se va deplasa și va semnaliza în Piața Marii Adunări Naționale. APOTA împărtășește viziunea reprezentanților sectorului agricol privind necesitatea adoptării urgente a măsurilor bugetar-fiscale îndreptate pentru menținerea activităților din sectoarele economiei.

„APOTA își exprimă solidaritatea cu acțiunile de protest inițiate și desfășurate de către Federația Națională a Fermierilor din Moldova și de către susținătorii acesteia, îndreptate împotriva unei politici bugetare antipopulare și antieconomice. APOTA împărtășește viziunea reprezentanților sectorului agricol privind necesitatea adoptării urgente a măsurilor bugetar-fiscale îndreptate pentru menținerea activităților din sectoarele economiei, precum și menținerea locurilor de muncă și condamnă atitudinea cinică și batjocoritoare a guvernării față de cerințele protestatarilor”, se punctează într-un comunicat emis de APOTA.

Astfel, în semn de solidaritate cu agricultorii, o coloană de autobus și microbuze se va deplasa și va semnaliza în Piața Marii Adunări Naționale. În acest context, transportatorii îndeamnă și alte ramuri ale economiei să se alăture protestului.

„Pentru a ne apăra businessul și a menține locurile de muncă a angajaților noștri ne-a rămas doar calea protestelor împotriva indiferenței și incompetenței funcționarilor publici cărora le achităm salarii. Dacă pentru anul 2021 dorim să prevenim creșterea poverii fiscale pe fundalul unei reduceri drastice a veniturilor, concedierile și falimentările în masă, dezmățul organelor de control trebuie să dăm dovadă de curaj și să urmăm exemplul agricultorilor”, menționează transportatorii.

Și agricultorii continuă protestul în fața Parlamentului. Lor li s-au alăturat și transportatorii, care au organizat un marș cu microbuze în centrul Chișinăului.

Fermierii cer compensații pentru culturile compromise de seceta din acest an și anularea creșterii TVA la producția agricolă în 2021. Protestatarii nu sunt de acord cu soluția propusă de autorități ca majorarea cotei TVA de la 8 la 12% să se aplice anul viitor de la 1 iulie. Nemulțumiți de acțiunile autorităților, ei cer demisia Guvernului și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Fermierii au venit la protest cu tractoarele, dar manifestă pașnic.

Dosar Media

Ai o noutate?