Foto: Facebook/Iv Ceban

Se modifică alimentația copiilor în grădinițele din Capitală – anunță Ceban

,,Meniu Unic” în grădinițele din Chișinău.  Primarul Capitalei, Ion Ceban, anunță că în grădinițele din municipiu, copiii vor fi alimentați cu aceleași produse, beneficiind de calitatea acestora.

Primarul spune că, în scopul centralizării achiziţiilor publice a produselor alimentare pentru copiii din grădiniţele din municipiul Chişinău, a fost semnat Acordul de consorţiu între Direcţia generală educaţie, tineret şi sport şi Direcţiile de profil din sectoare.

”Obiectivul acestui acord este creşterea eficienţei achiziţiilor publice şi utilizarea optimă a mijloacelor financiare, precum şi asigurarea unui ,,Meniu Unic” în grădinițele din Capitală. Ca urmare a procedurii comune de achiziţie, în toate grădiniţele se vor livra produse de aceeaşi calitate, origine şi la acelaşi preţ, asigurând o echitate”, adaugă primarul Capitalei.

Săptămâna trecută grupul tehnic intersectorial s-a întrunit pentru a discuta pe marginea caietului de sarcini pentru procurarea produselor alimentare în grădiniţe, iar către sfârşitul săptămânii, va fi lansată procedura de achiziţii privind procurarea produselor.

”Mi-am dorit foarte mult și externalizarea alimentației în școli, dar acest lucru este imposibil de a fi realizat din cauza mai multor prevederi legale”, spune Ceban.

Ion Ceban reiterează că va insista şi în continuare ca alimentaţia copiilor din şcoli şi grădiniţe să corespundă normelor în vigoare.

Dosar Media

Ai o noutate?