Șase persoane, reținute în dosarul ”frauda bancară” –  învinuite de spălare de bani în interesul unei organizații criminale

Șase persoane, printre care foștii conducători ai celor trei bănci falimentate (Banca de Economii, Unibank și Banca Socială), dar și reprezentanți ai holdingului Șor au fost puși oficial sub învinuire pentru două capete de acuzare, informează Procuratura Generală.

Ei sunt învinuiți de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unei organizații criminale.

Deciziile au fost luate sâmbătă și duminică, când magistrații au admis demersurile procurorilor, dispunând arestarea a cinci bănuiți pentru 30 de zile.

Imediat după pronunțarea încheierii de arest, avocații au solicitat intervenția serviciilor de asistență medicală urgentă, trei din cei cinci arestați preventiv fiind preluați de medici și internați în spital. În cursul zilei de astăzi, procurorii urmează să stabilească necesitatea aflării acestora în continuare în instituțiile medicale.

Cel de-al șaselea bănuit a fost plasat în arest la domiciliu timp de o lună. Toți cei șase învinuiți au fost reținuți vineri, 4 decembrie, fiind cercetați penal în dosarul privind devalizarea sistemului bancar, în cadrul căruia, statut de învinuit au și alte persoane.

Dosar Media

Ai o noutate?