Președintele Comisiei parlamentare securitate, apărare și ordine publică, deputatul Platformei „Pentru Moldova”, Sergiu Sîrbu, spune că va merge până la capăt pentru a-și face dreptate. El condamnă ”abuzurilor comise de Președinție și instituțiile subordinate”, așa califică deputatul faptul că nu i s-a permis să participe la ședința Consiliului Suprem de Securitate.
Sergiu Sîrbu a depus o plângere la Procuratura Generală împotriva angajaților Serviciului de Protecție și Pază de Stat.
„Așa cum am promis, voi merge pe toate căile legale pentru ca cei care au înfăptuit abuzul de la Președinție, când, într-un mod absolut inexplicabil, mi-a fost interzis accesul la ședința Consiliului Suprem de Securitate, să fie trași la răspundere. În 26 februarie, ofițerii Serviciului de Protecție și Pază de Stat, care asigurau paza și protecția Președinției, au dat dovadă de un tratament inuman și degradant, faptă care se înscrie Codul Penal al Republicii Moldova”, scrie Sergiu Sîrbu pe pagina de Facebook.
Deputatul spune că pe 26 februarie, atunci când a mers la ședința CSS, ofițerii SPPS l-ar fi bruscat și nu i-au permis să intre la ședința CSS.
„Orice atitudine degradantă la adresa oricui este inadmisibilă. Angajații SPPS trebuie să-și îndeplinească misiunea conform legii, nu să se transforme într-un batalion personal al președintelui, care fac scut atunci când deputații care nu sunt pe placul Maiei Sandu vin la Președinție”, adaugă Sîrbu.
Maia Sandu a comentat acest incident, argumentând că deputatul s-ar afla în conflicte de interese, fapt ce nu-I permite să asiste la ședințe CSS în cadrul căreia se discuta despre concesionare aeroportului.
„Noi am discutat despre concesionarea aeroportului, în situația în care vine dintr-o gruparea parlamentară în care unii membri sunt implicați direct în acest caz. Acest lucru nu înseamnă altceva decât un conflict de interese. Consider că domnul Sergiu Sîrbu nu a putut să asiste la aceste discuții”, a explicat Maia Sandu.
Sergiu Sîrbu a transmis o solicitare la Autoritatea Națională pentru Integritate și a solicitat instituției să verifice dacă Maia Sandu și consilierul său Veaceslav Negruța nu s-au aflat în conflict de interese în momentul în care au examinat la ședința CSS dosarul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Potrivit deputatului, cei doi au avut un rol activ în acest proces, pe când erau miniștri în Guvernul Leancă.