Foto:jc.md

România va acorda o 750000 de dolari Republicii Moldova

România va acorda o nouă contribuţie de 750.000 de dolari la Fondul voluntar de consolidare a capacităţii de apărare a Republicii Moldova, în plus faţă de contribuţia de 600.000 de dolari acordată în cursul anului trecut. Anunțul a fost făcut, pe 4 aprilie, de ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, la sesiunea Consiliului Nord-Atlantic (NAC).

Totodată, ministrul Aurescu a anunțat că România va acorda o nouă contribuție de 830.000 dolari pentru Fondul voluntar privind Pachetul de Asistență Cuprinzătoare pentru Ucraina (NATO-Ukraine Comprehensive Assistance Package Trust Fund).

„Șeful diplomației române a punctat necesitatea menținerii angajamentului politic și practic față de Ucraina și a angajamentului susținut și față de Republica Moldova, statul cel mai vulnerabil, după Ucraina, la acțiunile ostile și provocările ruse” se arată în comunicatul ministerului român de Externe.

De asemenea, Bogdan Aurescu a făcut apel la continuarea măsurilor la nivel operaţional, inclusiv cu privire la Grupurile de luptă de pe Flancul Estic, dintre care face parte şi cel din România. El a indicat că, în aplicarea deciziilor Summitului de la Madrid, sunt necesare, printre altele, prepoziţionări de echipamente şi alocarea clară de trupe de întărire, acces adecvat la resurse, capacităţi crescute de monitorizare şi supraveghere maritimă şi aeriană.

Dosar Media

Ai o noutate?