Roman Andriiv: ”Tinerii trebuie să poarte un dialog activ atât cu organizațiile de tineret din Vest, cât și cele din Est”

În contextul aniversării a 30 de ani de activitate a “Forumul Interparlamentar al Tineretului din statele membre CSI”, Roman Andriiv, președintele Consiliului Municipal de Tineret, susține ideea ca tinerii să fie membri activi ai acestei structuri.

În cadrul unui interviu pentru presa de la Chișinău, președintele Roman Andriiv, președinte Consiliului Municipal de Tineret, a declarat că tinerii trebuie să poarte un dialog activ atât cu organizațiile de tineret din Vest, cât și cele din Est.

“Atât Forumul Interparlamentar al Tineretului din statele membre CSI, cât și alte structuri sunt binevenite. Fiecare țară are politici de succes în domeniul tineretului, iar acest schimb intercultural oferă perspective de colaborare în mai multe domenii”, spune Andriiv.

Activistul civic susține că Republica Moldova are legături istorice cu statele CSI și că această tradiție trebuie continuată.

“Cu unele țări CSI avem legături istorice de 70 de ani, cu alte state cum ar fi Rusia și mai mult. Asta dacă ne referim la perioada când Basarabia era parte componentă a Imperiului Rus. Majoritatea tinerilor vorbesc limba rusă, iar asta este un avantaj pentru a întări anumite legături sociale, economice”, a declarat Roman Andriiv.

Dosar Media

Ai o noutate?