Revin restricțiile? În Chișinău a intrat în vigoare codul portocaliu de pericol epidemiologic COVID-19

În municipiul Chișinău a intrat în vigoare codul portocaliu de pericol epidemiologic COVID-19. Acest lucru a fost anunțat de ministrul Sănătății, Alla Nemerenco, în cadrul unei conferințe de presă comune cu șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Jelamschi, la 12 iulie. 

Potrivit ministrului, numărul cazurilor de COVID-19 în Chișinău a crescut în ultima săptămână la 119 la 100.000 de locuitori. În șapte zile, în capitală au fost depistate 919 cazuri – jumătate din numărul total de cazuri din țară (1.853).

Nemerenco a menționat că în țară este încă în vigoare codul verde de risc epidemiologic COVID. Un cod galben este în vigoare la Ialoveni și Anenii Noi. Până în prezent, autoritățile nu văd niciun motiv pentru a impune restricții suplimentare, inclusiv la intrarea în Moldova.

„Nu sunt un fan al restricțiilor. Oamenilor trebuie să li se explice. Nu sunt prevăzute nici restricții de intrare în țară. A preveni nu înseamnă a pedepsi și a restricționa”, a spus Nemerenco.

Codul portocaliu înseamnă că locuitorii Chișinăului sunt obligați să poarte măști în toate locurile publice închise, în mijloacele de transport în comun, în stațiile de autobuz și în spațiile deschise unde nu poate fi menținută distanța.

Dosar Media

Ai o noutate?