Foto: romaniatv.net

Restricții mai dure: Vor fi închise majoritatea magazinelor și școlilor până pe 10 ianuarie – Germania

Germania intenționează să închidă majoritatea magazinelor de miercuri până pe 10 ianuarie, în cadrul unui plan de înăsprire a restricțiilor, pentru a limita răspândirea coronavirusului, potrivit unui proiect guvernamental consultat de Reuters, scrie Digi24.ro.

Proiectul a fost pregătit în vederea unei întâlniri a cancelarului Angela Merkel cu conducătorii landurilor. Cancelarul s-a declarat în favoarea unor măsuri mai stricte, dar anterior nu a putut obține acordul celor 16 landuri.

Proiectul permite doar deschiderea magazinelor esențiale, cum ar fi supermarketurile și farmaciile, precum și a băncilor.

Școlile vor fi, de asemenea, închise, iar angajatorilor li se va cere să își oprească operațiunile sau lase angajații să lucreze de acasă. Vânzarea de artificii va fi interzisă.

Germania este în carantină parțială timp de șase săptămâni, cu baruri și restaurante închise, în timp ce magazinele și școlile au rămas deschise. Unele regiuni au impus deja măsuri mai dure pe măsură ce infecțiile au crescut.

Numărul de cazuri confirmate de coronavirus în Germania a crescut cu 20.200 până la 1.320.716, au arătat duminică datele de la Institutul Robert Koch. Numărul de morți raportat a crescut cu 321 la 21.787.

Sursa:Digi24.ro

Dosar Media

Ai o noutate?