Foto: reuters

Restaurantele, barurile și cafenelele, riscă din nou să fie închise? Ion Ceban, supărat rău

În cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei Chișinău, autoritățile municipale au anunțat că au efectuat controale inopinate în zilele de 21 și 22 noiembrie. Astfel, verificările au scos la iveală că există unități de alimentație publică care nu respectă măsurile de prevenire a infectării cu coronavirus, iar acest lucru l-a indignat la culme pe edilul șef al Capitalei. Totodată, vor avea discuții cu reprezentanții HoReCa și ulterior va fi luată o decizie privind activitatea acestora.

Respect pentru toți cei care aplică măsurile, mă refer la toată lumea, în piață în magazine, restaurante. Rușine pentru cei care vor să câștige bani, dar nu au grijă de sănătate, mă refer la discoteci, karaoke. Se cântă, se dansează în localuri arhipline, după care lumea se vaicără că nu sunt locuri în spitale. Dar cine se face vinovat după? Noi, toți noi”, a declarat Ion Ceban.

Edilul a menționat că, după evaluările în teren și consultările publice pe care le vom avea, comisia se va întruni într-o nouă ședință și va decide ce măsuri va impune pentru municipalitate.

”Eu sunt pentru purtarea măștilor în spațiul public, atât închis cât și deschis și voi susține această prevedere, dar sunt categoric împotriva activități cluburilor de noapte și sunt categoric împotriva la acei agenți economici care nu întreprind măsurile necesare”, a mai spus Ion Ceban.

Șeful adjunct al Direcției Sănătate din cadrul Primăriei Chișinăului, Boris Gîlcă a anunțat în cadrul ședinței primăriei de astăzi că toate cele 1042 de paturi din spitalele municipale au fost ocupate. În acest context, vor fi activate paturi suplimentare la Moldexpo.

Dosar Media

Ai o noutate?