Republica Moldova a obținut o medalie de bronz la Campionatul European de Lupte, rezervat categoriei de vârstă seniori

În perioada 19-25 aprilie, în Varșovia , Polonia se desfășoară Campionatul European de Lupte. Republica Moldova este reprezentată la competiția internațională de Loturile naționale de lupte libere, lupte greco-romane și lupte feminine. Participarea sportivilor noștri a fost posibilă datorită suportului financiar acordat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.
 
Primii în concurs au evoluat echipa de lupte libere. Sportivul Maxim Saculțan, categoria de greutate 65 kg a cucerit medalia de bronz. Mihail Sava, categoria de greutate 70 kg și Valentin Borzin, categoria de greutate 74 kg s-au clasat pe locul V.
 
Emilia Cîrîcu-Budeanu va lupta în finala mică a categoriei de greutate 50 kg, Anastasia Nichita, de asemenea, va lupta în finala mică a categoriei de greutate, 59 kg.
 
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării adresează felicitări învingătorilor și antrenorilor acestora și dorește succese mari selecționatei noastre feminine de lupte: Emilia Ciricu Budeanu, Mariana Dragutan, Anastasia Nichita, Iulia Leorda, Mariana Cherdivara Esanu, Irina Ringaci și selecționatei masculine de lupte greco-romane: Donior Islamov, Daniel Cataraga, Valentin Petic, Mihail Bradu, Viorel Burduja, Nicolai Burghila, care urmează să evolueze în cadrul competiției internaționale.

Dosar Media

Ai o noutate?