Propaganda revine la ea ”acasă” în Moldova – majoritatea PSRM – ȘOR a votat pentru anularea legii ”anti-popagandă”

Majoritatea PSRM – „Pentru Moldova”, din care fac parte deputații ȘOR și transfugi, au votat în prima lectură anularea legii „anti-propagandă”. Totodată, documentul prevede și reducerea orelor de transmitere a programelor audiovizuale locale în limba română.

Parlamentarii PSRM propun reducerea duratei zilnice a emisiunilor locale, transmise în cadrul serviciilor de televiziune. Totodată, referitor la obligativitatea de a transmite programe audiovizuale locale în proporţie „de cel puţin 80%” în limba română, deputații socialiști vor substituirea acestora cu „de cel puțin 60%”.

O altă prevedere pe care socialiștii vor să o modifice, se referă la „protecţia confidenţialităţii surselor de informare”.

„Protecția confidențialității surselor de informare se propune a fi completat cu noi alineate, care ar specifica datele care sunt considerate de natură să identifice surselor de informare, norme privind confidențialitatea surselor prin asumarea răspunderii, precum și circumstanțele când se poate dezvălui sursa de informare”.

În aprilie 2019, mai mulți deputați socialiști au fost într-o vizită la Moscova. Atunci, liderul PSRM, Zinaida Greceanîi a promis președintelui Dumei de Stat din Federația Rusă, Veaceslav Volodin, că PSRM va obține anularea legii „anti-propagandă” și confirmarea statutului limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică pe teritoriul Republicii Moldova. Un anunț în acest sens a fost făcut atunci de președintele Partidului Socialiștilor pe pagina sa de Facebook.

Dosar Media

Ai o noutate?