Foto: facebook/Ministerul Sănănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova

Prognoze alarmante: la sfârșit de octombrie am putea avea mii de infectări zilnice

Cu o săptămână înainte de alegeri, am putea avea un record nemaiîntâlnit al infectărilor cu noul tip de coronavirus. O declarație în acest sens a fost făcută de către expertul în sănătate publică, Ala Tocarciuc, într-un interviu pentru Dosar Media. Potrivit Alei Tocarciuc, numărul infectărilor va crește în următoarea perioadă. Republica Moldova s-ar putea pomeni în situația incapacității necesare de testare a persoanelor infectate. Cel mai pesimist scenariu arată că țara noastră ar putea înregistra săptămânal în jur 80 de mii de infectări.

”Un calcul pe care l-am făcut în luna august, arăta că într-un scenariu pozitiv, Republica Moldova va avea 1000 de cazuri zilnice la sfârșitul lunii octombrie. Cel mai pesimist scenariu arăta că vom în jur de 10 mii de cazuri zilnice. Însă, noi vedem că acum deja avem în jur de 1000 de cazuri zilnice. Ceea ce însemnă că mergem pe scenariul doi, adică 80 de mii de cazuri pe săptămână”, a declarat Ala Tocarciuc.

Mai mult decât atât, expertul în sănătate publică afirmă că deja sistemul medical cu greu face față numărului actual de infectări, iar o înrăutățire a situației va pune și o mai mare presiune pe sistemul medical din Republica Moldova. Menționăm că, Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 57 de mii de cazuri.

Dosar Media

Ai o noutate?