Primul studio TV pentru copii și tineri „Pixel Media Center” a fost inaugurat

De Ziua Mondială a Televiziunii, a fost inaugurat primul studio TV pentru copii și tineri „Pixel Media Center”

Forfotă pe platoul de filmare la Pixel Media Center ARTICO. A fost inaugurat primul studio de televiziune pentru copii și tineri, acolo unde beneficiarii Școlii TV „Pixel Media Center” ARTICO realizează interviuri, rubrici și alte materiale de televiziune.

Studioul TV „Pixel Media Center” este dotat cu echipament modern. Platoul de filmare este divizat în trei secțiuni, iar decorul a fost proiectat de Tatiana MARINESCU, conducătoarea cercului Ceramica, meșter popular cu o vastă experiență în domeniu. „Mi s-a propus, prin mijloace artistice să schimb anturajului încăperii predestinat studioului Pixel media. Era un spațiul de formă pătrată, fară ferestre, predestinat pentru filmările emisiunilor  pentru copii. Pentru aceasta au fost realizate două picturi murale pe doi pereți a încăperii: pe unul din ei, în mijloc, am amplasat logo-ul studioului, susținut de elemente decorative în cromatică rece albăstriu-azuriu a logo-ului. Cealaltă compoziție mural – decorativă a fost pictată predominant în cromatică caldă, ce luminează prin culorile soarelui. În același timp cromatica susține stilul și culorile din logo-ul studioului Pixel Media Center.  Am încercat să redau o zi cu soare și să formez o iluzie optică de lărgire a încăperii, să transform spațiul închis din subsol într-o stradela cu cafenea. Creând un spațiu mai larg cu o atmosferă plăcută, calmă și liniștită.” relatează, cu emoții și suflet, dna Tatiana MARINESCU, simbolul mâinilor de aur din cadrul CRCT ARTICO.

De asemenea, studioul TV de la ARTICO dispune și de un perete virtual, care permite reporterilor/prezentatorilor în timpul filmărilor „să se teleporteze” în diverse evenimente sau acțiuni despre care relatează.

Pixel Media Center este prima școală interactivă de televiziune creată sub egida ARTICO încă în anul 2014. Pe durata acestor ani, generații de tineri jurnaliști au absolvit cursurile Pixel Media Center. Azi, la scoala TV se studiază disciplinele „Arta Oratorică”, „Atelierul TV” și „Producerea Emisiunilor de Televiziune”.

Mulțumim întregii echipe care au pus umăr la umăr și au depus dragoste în ceea ce am reușit, împreună, să realizăm pentru viitorii jurnaliști. Astăzi, de Ziua Internațională a Televiziunii, le dorim tuturor celor care activează în acest domeniu, inspirație, curaj, onestitate şi multă libertate în exercitarea profesiei. La mulți ani micilor și marilor jurnaliști!

Violina Creciun

Ai o noutate?