Preţul unui pachet de hrişcă a ajuns la 30 de lei la piață, în magazine e și mai scump

Hrişca este greu de găsit sau la un preţ dublu faţă de anii precedenţi. În magazine un kilogram de hrişcă poate fi cumpărat şi cu 50 de lei, în timp ce la Piaţa Centrală din capitală, preţul ajunge până la 30 de lei. Potrivit comercianţilor, de vină ar fi seceta, dar şi pandemia care a afectat importurile. Cei mai nemulţumiţi sunt cumpărătorii, care spun că se văd nevoiţi să înlocuiască hrişca cu alte produse mai ieftine, relatează TRM.

Angela Rusu spune că nu are în vânzare hrişcă de mai bine de trei zile. Femeia susţine că în fiecare an, la sfârşitul verii, tarabele sunt aproape goale, întrucât unele crupe sunt la mare căutare. 

„Nu este, pentru că acum este sfârşit de an, recolta se termină, undeva pe 15 septembrie va apărea. Anul trecut a fost problemă cu floarea soarelui, uleiul, anul acesta cu hrişca”, a spus Angela Rusu, vânzătoare.

Alţi vânzători însă spun că nu duc lipsă de hrişcă, însă preţurile s-au majorat semnificativ.

Părerile cumpărătorilor sunt împărţite. În timp ce unii spun că aceste majorări sunt justificate, alţii susţin că procură produse mai accesibile pentru buzunar.

La Piaţa Centrală din capitală preţul unui pachet de hrişcă variază între 26 şi 30 de lei.

Dosar Media

Ai o noutate?