Portugalia ar putea recunoaște certificatele moldovenești de vaccinare – Solicitarea lui Nicu Popescu la New York

Portugalia ar putea recunoaște certificatele moldovenești de vaccinare. Asta după ce autpritățile de la Chișinău au venit cu o solicitare în acest sens către partea portugheză.

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a discutat, în cadrul celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite care se desfășoară la New York, cu Augusto Santos Silva, ministrul de stat și al afacerilor externe al Republicii Portugheze.

Portugalia ar putea recunoaște certificatele moldovenești de vaccinare

Cu această ocazie, Nicu Popescu i-a cerut omologului său de la Lisabona să examineze posibilitatea recunoașterii certificatelor de vaccinare moldovenești de către autoritățile portugheze.

În cadrul întrevederii, șefii celor două diplomații au punctat rolul comunității cetățenilor Republicii Moldova din Portugalia. Ambii au fost de acord că diaspora moldovenească aduce o contribuție cu valoare adăugată dezvoltării societății portugheze și a relațiilor bilaterale.

Totodată, miniștrii de externe au convenit organizarea unui schimb de experiență pe politici publice în domeniul diasporei cu accent pe digitalizare și servicii consulare moderne.

”Vom continua eforturile diplomatice pentru a îmbunătăți cadrul juridic moldo – portughez în beneficiul cetățenilor noștri stabiliți în Portugalia și am exprimat interesul țării noastre de a prelua din experiența Portugaliei în domeniul mediului, managementului apelor, agriculturii ecologice, industriei ușoare, protecției și conservării patrimoniului național arhitectural”, a declarat viceprim-ministrul Nicu Popescu.

Totodată, ministrul de externe i-a adresat omologului portughez rugămintea de a examina recunoașterea certificatelor de vaccinare emise de către autoritățile Republicii Moldova, aceasta pentru a putea asigura călătorii fără restricții în Portugalia.

Dosar Media

Ai o noutate?