Poliția: Este obligatoriu! Toți participanții la protestul de mâine, anunțat de Maia Sandu, vor fi incluși în lista epidemiologică

Poliţia îndeamnă participanţii la protestul anunţat pentru mâine, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, să protesteze paşnic și să respecte măsurile de protecție împotriva noului tip de coronavirus.

În cadrul unui briefing, şeful adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei, Marin Maxian, a ţinut să le reamintească organizatorilor că au obligația de a desfăşura protestul doar în locul stabilit şi să anunţe imediat poliţiştii, în caz de incidente.

“Organizatorii sunt obligaţi să creeze un aparat propriu de menţinere a ordinii în timpul desfăşurării întrunirii, ai căror membri vor purta însemne distinctive. Este obligatoriu ca organizatorii să stabilească şi să întocmească lista epidemiologică cu includerea tuturor persoanelor care au participat la acest eveniment”, a declarat Marin Maxian, şef adjunct al IGP.

Listele întocmite vor fi transmise medicilor, care vor monitoriza starea de sănătate a participanţilor. De asemenea, Marin Maxian a menţionat că participanții sunt obligați să se abţină de la acţiuni care pot împiedica desfăşurarea paşnică a întrunirii şi să nu deţină asupra lor arme, obiecte explozive sau substanţe interzise.

Deocamdată, nu este clar câţi poliţişti vor asigura duminică ordinea publică. Maxian a mai declarat că dacă vor fi sesizate abateri, poliţia va interveni cu toate instrumentele necesare.

 

Dosar Media

Ai o noutate?