Poliția, cu ochii pe întreprinzătorii din sfera serviciilor de reparații auto

Ofițerii Direcției investigații complexe a INI au identificat mai multe persoane fizice și juridice care practicau activitatea ilegală de întreprinzător în domeniu prestării serviciilor de reparație/restaurare a casetelor de direcție la unitățile de transport rutier, contrar legislației în vigoare cu obținerea unui profit considerabil.

Astfel, în ultima perioadă, prin intermediul rețelelor de socializare, se atestă un număr tot mai mare de anunțuri privind restaurarea acestui component al autovehiculului, în marea majoritate a cazurilor fără efectuarea procedurii de evaluare a conformității sub formă de certificare.

Acțiunile organelor de drept au demarat în legătură cu importul în țară a unui număr mare de mijloace de transport, care erau într-o stare gravă de avariere și, prin restaurarea necalitativă a pieselor, pun în pericol participanții la trafic.

Poliția îndeamnă cetățenii să fie prudenți la restaurarea acestor casete de direcție și să solicite prestarea acestui serviciu doar de la specialiștii calificați cu eliberarea garanției, iar pentru siguranță se recomandă procurarea pieselor însoțite de acte de proveniență și certificate de conformitate!

Persoanele vinovate riscă răspundere contravențională în baza art.263 Cod contravențional.

Dosar Media

Ai o noutate?