Foto:politia.md

Poliția atenționează părinții că vor fi sancționați dacă copiii lor nu vor respecta cadrul legal de 9 mai

Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a venit cu un apel către toți cei care intenționează să participe la manifestații de 9 mai.

Angajații poliției vor monitoriza procesul de desfășurare a acestor întrevederi și vor asigura liniștea și ordinea publică. Aceștia vor informa toate persoanele despre necesitatea respectării legii, inclusiv după ultimele modificări, astfel încât, oamenii să fie informați și nu amendați.

La fel, șeful IGP a îndemnat pe toți cetățenii care se vor confrunta cu neclarități sau cu situații incerte, să nu ezite să apeleze la 112, la cel mai apropiat sector de poliție sau angajat al IGP, pentru a se informa despre acțiunile și pașii pe care ar trebui să-i întreprindă.

Totodată, menționăm că poliția nu va tolera și nu va manifesta neglijență față de persoanele, care vor admite derogări de la cadrul normativ sau vor încerca să instige la încălcarea legii. Toți cetățenii sunt egali în fața legii, indiferent de statutul, funcția deținută sau viziunea pe care o are.

De asemenea, șeful IGP a atenționat părinții și tutorii copiilor să fie prudenți. În contextul în care copiii vor fi implicați în acțiuni care contravin cadrului legal, părinții sau tutorii vor fi responsabili și pasibili de tragere la răspundere.

Turcan Ana

Ai o noutate?