Peste 40 de agenți economici, sancționați pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid

Peste 40 de agenți economici, sancționați pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid.
Ofițerii Direcției investigații complexe a Inspectoratului Național de Investigații au efectuat un șir de acțiuni în vederea verificării respectării măsurilor de sănătate publică.

Astfel, în perioada 7-10 octombrie, au fost inspectați 64 de agenți economici, fiind depistate încălcări la 41 dintre aceștia.

Potrivit datelor INI, controalele au vizat agenții economici ce prestează servicii din domeniul alimentației publice și anume cluburi de noapte, ringuri de dans, zone de agrement.

Oamenii legii au stabilit că aceștia plasează anunțuri de publicitate și invitații la diverse manifestări cultural-distractive, prin intermediul rețelelor de socializare, deși aceasta contravine prevederilor legale.

În privința agenților economici au fost inițiate proceduri contravenționale și urmează anexarea probelor cu ulterioara tragere la răspundere a persoanelor vinovate.

Oamenii legii anunță că vor continua acțiunile de control în mai multe instituții, pentru a verifica respectarea măsurilor de prevenire și combatere a infecției Covid-19.

Turcan Ana

Ai o noutate?