Foto: Dosar Media

Pensii pentru moldovenii care muncesc legal în Grecia – Ce spune CNAS

Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) desfășoară negocieri asupra proiectelor formularelor de legătură pentru aplicarea prevederilor Acordului în domeniul securității sociale dintre Republica Moldova și Republica Elenă.

În cadrul negocierilor participă experți din cadrul Casei Naționale de Asigurări Sociale, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă.

Formularele de legătură oferă posibilitatea unei comunicări eficiente între instituțiile competente responsabile de implementarea Acordului. Reiterăm că, Acordul în domeniul securității sociale dintre Republica Moldova și Republica Elenă a fost semnat la 08 septembrie 2021.

Scopul căruia este asigurarea unui cadru de garanţii în domeniul asigurărilor sociale pentru lucrătorii migranţi din ambele state care desfăşoară sau au desfăşurat o activitate legală de muncă şi în prezent domiciliază pe teritoriul unuia din statele contractante, precum și eficientizarea procesului de acordare a prestațiilor.

Dosar Media

Ai o noutate?