Pensia minimă va fi dublată până la 1 octombrie? Maia Sandu insistă ca noua guvernare să facă asta

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat recent intr-un interviu televizat, ca prima sarcina a noului guvern este sa găsească fonduri pentru ca pensia minima sa ajungă la 2.000 de lei pana la data de 1 octombrie.

„Primul lucru pe care trebuie sa il faca guvernarea este sa restabileasca finantarea externa si sa se asigure ca are suficiente resurse in buget pentru a asigura pensii si salarii. Un angajament pe care l-a facut PAS in campanie e sa aduca nivelul pensiei minime la doua mii de lei si de aceea trebuie sa gaseasca aceste resurse foarte repede ca sa poata pune in aplicare pana la 1 octombrie, asa cum a promis”, declarat Maia Sandu pentru Moldova 1.

Potrivit Biroului National de Statistica (BNS), pensia minima in Republica Moldova este de 1079,3 lei. Peste 63% dintre pensionari trebuie trăiască din aceste bani

Pensia medie in Republica  Moldova este acum de 1.842 lei.

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), care a câștigat alegerile cu un scor zdrobitor, a promis în campania electorală că pensia minimă în Moldova va fi de 2000 de lei de la 1 octombrie 2021.

Dosar Media

Ai o noutate?