Pandemia nu-i oprește pe moldoveni să traverseze hotarul

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 11 973 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6 372 traversări persoane, dintre care 4 249 treceri la frontiera moldo-română,  1 404 treceri la frontiera cu Ucraina și  719 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) au fost:
PTF Leușeni – 1 795 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați –  882 traversări persoane;
PTF Sculeni – 1 027 traversări persoane;
PTF Aeroportul Chișinău – 719 traversări persoane;
PTF Otaci – 368 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, 127 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM).

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 11 973 persoane și completate 6 172 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Precizăm că se permite intrarea pe teritoriul Republicii Moldova a străinilor și apatrizilor care declară că vin din țările clasificate ca zonă verde și se interzice celor care vin din țările clasificate ca zonă roșie, cu excepții.

Totodată, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin din ţările clasificate ca zonă verde, nu vor completa Fişa epidemiologică şi nu vor fi obligaţi de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile.

Este important dacă punctul de pornire este situat într-o țară clasificată ca zonă verde, iar în timpul călătoriei au fost tranzitate țările clasificate ca zonă roșie, persoana este calificată ca venită din zona roșie.

Dosar Media

Ai o noutate?