Foto:facebook/Ministerul Sănătății

OMS: Ultima soluție în calea COVID – 19 este izolarea totală

Organizaţia Mondială a Sănătăţii susține că reîntoarcerea la o izolare totală trebuie să fie „ultima soluţie” în lupta contra pandemiei de coronavirus. Poziția OMS vine după ce unele ţări din Europa au anunțat că pregătesc acest pas.

„Restricţiile mari de mişcare care ţin multă lume în casă şi limitează multor oameni posibilitatea de a merge la lucru şi a socializa trebuie să fie ultima soluţie atunci când vine vorba de prevenirea COVID-19. Precum și evitarea saturării sistemelor sanitare”, a declarat Tarik Jasarevic, purtătorul de cuvânt al OMS, la o conferinţă de presă.

Tarik Jasarevic a precizat că acest tip de măsuri „nu sunt sustenabile, ţinând cont de impactul social şi economic mare”.

Purtătorul de cuvânt al OMS a insistat că a subliniat că există mai multe mijloace pentru a combate pandemia de Covid -19, care includ igiena mâinilor, distanţarea fizică, utilizarea măştilor sanitare şi urmărirea cazurilor şi a contactelor de către reţelele sanitare.

Tarik Jasarevic afirmă că măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului trebuie să depindă întotdeauna de rapoartele privind riscurile locale şi a subliniat că izolarea la nivel naţional „nu poate fi o măsură de control implicită”.

Însă „unele ţări s-au văzut obligate să adopte măsuri pentru ca cetăţenii să rămână acasă pentru a gestiona rapid creşterea numărului de cazuri de COVID-19 şi spitalizările” şi a câştiga astfel timp pentru a ameliora capacitatea de răspuns a sistemelor lor sanitare.

Menționăm că Italia, Franța, România, dar și alte state au anunțat că înăspresc măsurile împotriva răspândirii pandemiei de coronavirus.

Dosar Media

Ai o noutate?