Colaj: Dosar Media

 ”O susțin pe Maia, ea știe” – Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, declară că s-a întâlnit cu plăcere cu Maia Sandu

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat într-un interviu pentru The New York Times, că o susține pe Maia Sandu

”M-am întâlnit cu plăcere cu Maia Sandu. Nu am avut mai multe contacte cu alți lideri ai guvernului sau cu fostul guvern din Moldova din motive evidente(..). O susțin pe Maia, ea știe. I-am spus asta chiar înainte de alegeri – oricare ar fi rezultatul, vă susținem. Îmi place Moldova în ansamblu cu un astfel de lider și îi doresc dezvoltare democratică”, a declarat Zelenski.

Ceremonia de inaugurarea a noului președinte ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, va avea loc pe 24 decembrie, la Palatul Republicii.

Maia Sandu a anunțat că va efectua la Kiev prima sa vizită oficială după preluarea mandatului prezidențial. Aceasta ar putea avea loc imediat după sărbătorile de iarnă.

„Încă nu am pus la punct toate detaliile. Cel mai probabil, în ianuarie”, a menționat Maia Sandu care urmează să se întâlnească cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski.

Amintim că, a doua zi după alegerile din 15 noiembrie, Maia Sandu a primit mesaje de felicitare din partea mai multor lideri de state, cum ar fi: Rusia, România, Ucraina, SUA, Franța, Germania ș.a.

Menționăm că în turul doi al alegerilor prezidențiale Maia Sandu, desemnată de Partidul Acțiune și Solidaritate, a obținut 57,75% din voturi, iar Igor Dodon, candidat independent, dar susțunut de PSRM – 42,25%. În municipiul Chișinău, Maia Sandu a înregistrat un scor de 59,70%, iar Igor Dodon de – 40,30%.

 

Dosar Media

Ai o noutate?