Foto: timpul.md

Nu vom îngheța, s-a rezolvat: Moldovagaz a plătit datoria către Gazprom – De unde au luat bani

Nu vom îngheța, s-a rezolvat: Moldovagaz a plătit datoria către Gazprom – De unde au luat bani.

Reprezentanții SA „Moldovagaz” anunță că au transferat către SAP „Gazprom” plata pentru gazele naturale consumate în octombrie și prima jumătate a lunii noiembrie curent, scrie zdg.md.

Deputații din Parlamentul de la Chișinău au aprobat în lectura a doua, în cadrul ședinței plenare din 25 noiembrie, modificările la Legea bugetului de stat pentru anul curent, care prevede alocarea mijloacelor financiare pentru majorarea capitalului social al Societății pe Acțiuni „Energocom” cu 1,7 de milioane de lei, în scopul asigurării măsurilor în vederea procurării de gaze naturale pentru acoperirea deficitului și pentru consumul curent.

Dat fiind că, în vederea executării pct.4), 5) și 6) ale Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr.1 din 22 octombrie 2021, din suma indicată în articolul 6 alin. (1) lit. d) din Legea bugetului pentru anul 2021, 306 216 500 lei au fost deja utilizați pentru majorarea capitalului social al S.A. Energocom, ASP în calitate de unic acționar al Energocom, urma să solicite Ministerului Finanțelor, alocarea din contul mijloacelor prevăzute în bugetul de stat pentru anul 2021, Societăţii pe Acţiuni „Energocom” mijloace financiare în sumă de 1.393.783.500 lei.

Sursa: zdg.md

Dosar Media

Ai o noutate?