Foto: facebook/Diana Farca

Lansare de carte cu iz de vin – ”Noi doi” și vinul de la Cricova

Talentata scriitoare din România, Diana Farca continuă să-și promoveze romanul distopic ”Noi doi”, ieșit de sub tipar în acest an. Pe 21 octombrie cititorii se vor putea întâlni cu autoarea într-un local din Deva.

”Lumea e sugrumată de lăcomie și renaște prin iubire. Toți vrem să o schimbăm, însă orice drum începe cu noi, ca parte a Întregului” scrie Diana Farca în romanul său ”Noi doi”. Recenziile publicate pe rețelele de socializare de cei care au citit cartea nu pot decât să te facă să vrei s-o ai în biblioteca personală.

Dosar Media a încercat să afle dacă această carte va ajunge și în librăriile din Republica Moldova și dacă, de această dată, Diana Farca va organiza o lansare și la Chișinău, așa cum a făcut anterior, când și-a lansat primele două romane – ”La limită ” și ”Spitalul de suflete”.

”Romanul distopic “Noi doi” a fost lansat deja online în Republica Moldova, prin clubul de lectură al Victoriei Donțov. Cartea va ajunge la voi în librării și voi organiza evenimente la Chișinău, cu respectarea măsurilor de siguranță, distanțare fizică, de îndată ce se mai liniștesc apele. Am înțeles că trenurile nu mai circulă la dreapta de Prut, de câteva luni și întregi sectoare economice sunt “înghețate”, de teama colapsului sistemului medical”, ne-a spus autoarea.

Deși, deocamdată, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, autoarea nu poate veni în Republica Moldova pentru a face lansarea, totuși va avea ceva moldovenesc la eveniment.

Lansarea de carte a Dianei va fi însoțită de o degustare de vin, unul select, de la cea mai mare vinărie din Republica Moldova – Cricova.

Întrebată de ce a ales vinuri moldovenești pentru această lansare, Diana ne-a spus că ”a vizitat orașul subteran de câte ori a avut ocazia și îi plac mult soiurile de vin de la Cricova, însă la acest eveniment alegerea sortimentelor îi aparține domnului Sergiu Stănescu, care se ocupă de localul “La Librărie”, din Deva, care îmbină cultura cu socializarea.”

Sergiu Stănescu a dezvăluit pentru Dosar Media și ce vinuri selecte de la Cricova vor fi degustate la eveniment.

”Vom degusta: Crisecco la deschidere, Pinot Grigio Prestige, Rosé Prestige (Cabernet Sauvignon), Merlot 2015 Virgin” spune Sergiu Stănescu.

Mai mult decât atât, Sergiu Stănescu menționează că organizează degustări de vin practic în fiecare zi de joi. El nu a ezitat să se împartă și cu o altă bucurie, de săptămâna viitoare, pe lângă vinurile de la Cricova, vor avea și vin de la o altă vinărie din Republica Moldova – Gitana. Așa că, dacă planificați să treceți prin Deva, nu uitați să intrați și în localul ”La Librărie”, veți putea gusta vin bun.

Dosar Media

Ai o noutate?