Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița a picat

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița a picat. Deputații opoziției parlamentare au adunat insuficiente voturi pentru moțiune.

În cadrul dezbaterii moțiunii de cenzură, Natalia Gavrilița s-a arătat indignată de faptul că fracțiunea BCS a decis să depună această moțiune, precizând că acuzațiile aduse de aceștia ar fi „absurde de multe ori false sau ridicole”.

„Mă adresez celor 26 de deputați BCS care  au semnat această moțiune, ce vreți să obțineți încercând să generați instabilitate politică în această perioadă complicată, agenda cui o faceți, a celor care au furat miliarde și sărăcit țara sau a celor care vor cu  orice preț să perturbe liniștea și pacea pe care și-o doresc oamenii. Faptele vorbesc de la  sine iar oamenii știu să facă diferența între adevăr și minciună”, a menționat Gavrilița, în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură.

În context, ea a ținut să enumere realizările cabinetului de miniștri din ultimul an, concomitent, reușind să intre în polemici cu deputații opoziției.

Potrivit legii, pentru a putea fi examinată în plenul Parlamentului, proiectul moțiunii de cenzură ar trebui semnat de cel puțin 26 de deputați. Pentru demiterea Guvernului este nevoie voturile a 51 de deputați.

Amintim că, la finele săptămânii trecute, fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a înaintat o moțiune de cenzură asupra activității Guvernului Republicii Moldova. Proiectul a fost prezentat în plenul Parlamentului de către deputatul socialist, Vasile Bolea.

Vasile Bolea menționa de la tribuna Parlamentului că moțiunea de cenzură este motivată prin faptul că la momentul de față Republica Moldova este condusă de un Guvern, care nu mai are legitimitate politică, deoarece îi lipsește susținerea suveranului în acest stat, susținerea poporului.

Totodată, precizăm că fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR” a boicotat și ședința de astăzi a legislativului. Potrivit lui Ilan Șor, motivul pentru care deputații Partidului „ȘOR” boicotează ședințele Parlamentului este că această instituție, dar și Republica Moldova, în general, „sunt capturate de către un grup de nebuni, al căror scop nu este decât să distrugă țara și pe cetățenii ei”.

Dosar Media

Ai o noutate?