Moldovagaz a depistat aproape 2000 de facturi cu erori la calcularea compensațiilor

Aproximativ două mii de facturi cu erori a identificat Moldovagaz. Compania informează că este vorba despre neconcordanțe între valoarea compensațiilor și nivelul de vulnerabilitate din sistemul informațional.

Unii consumatori au reclamat că nu le-au fost recalculate compensațiile. Furnizorul de gaze și Guvernul cooperează pentru a elimina aceste discrepanțe.

În același timp, Moldovagaz nu poate schimba categoria de vulnerabilitate, modificările în baza de date le poate efectua doar Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Ministrul Alexei Buzu recomandă apelarea la linia verde 0 8000 5000.

„Să ne contacteze, să ne spună despre natura dificultății și noi iarăși, în spiritul interesului cetățeanului, o să comunicăm și o să încercăm să soluționăm. Deci, noi înțelegem că acest sistem de compensații va mai fi în Republica Moldova, noi planificăm să-l optimizăm, să-l îmbunătățim. Să învățăm din lecțiile din această perioadă rece a anului, anul viitor să fie mai sigur, mai eficient, mai simplu”, a menționat ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Dosar Media

Ai o noutate?