Moldova sub Cod Verde: Iată cum va fi vremea astăzi – Prognoza meteo pentru 13-19 octombrie

Moldova sub Cod Verde: Iată cum va fi vremea astăzi – Prognoza meteo pentru 13-19 octombrie

Meteorologii au instituit Cod Verde pentru următoarea perioadă, ceea ce înseamnă că „nu sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase”.

După ce prognoza meteo anterioară era uniformă, cu aceleași maxime termice 7 zile la rând, iată că actualizările schimbă tabloul. Vestea nouă este bună: vremea se poate încălzi cu vreo trei grade până marți, 19 octombrie.

Începând cu ziua de duminică, maximele termice ar urma să urce cu câte un grad pe zi, astfel încât marți la amiază se vor înregistra până la 16 grade Celsius în nord, 17 grade în centru și 18 grade în sud.  

Iată prognoza meteo pentru 13-19 octombrie:

Miercuri, 13 octombrie: sunt posibile ploi în centru și sud. Maximele vor urca până la +10..+13 grade în raioanele de nord, +11..+14 grade în regiunea de centru, +12..+15 grade în sud. Vântul va sufla din nord-vest, cu o viteză de 4-9 metri pe secundă. Presiunea atmosferică va fi scăzută.

Joi, 14 octombrie: nu sunt prognozate precipitații. Valorile termice maxime ale aerului vor rămâne la nivelul celor de miercuri. Presiunea atmosferică va fi ridicată. Vântul va avea o viteză de 1-6 metri pe secundă și va sufla din direcția nord-vest.  

Vineri, 15 octombrie: sunt posibile ploi în sud. Meteorologii prevăd maxime termice la fel ca cele de miercuri. Vântul va sufla din sud-vest, cu viteza de 1-6 metri pe secundă. Presiunea atmosferică se va menține ridicată.

Sâmbătă, 16 octombrie: din nou, sunt posibile ploi în sud și maxime de până la +10..+13 grade Celsius în raioanele de nord, +11..+14 grade în regiunea de centru, +12..+15 grade în sud. Vântul va bate din nord-vest, cu cel mult 6 metri pe secundă. Presiunea atmosferică va rămâne ridicată.

Duminică, 17 octombrie: meteorologii prevăd, la fel, ploi în regiunea de sud. Va fi cu un grad mai cald decât în zilele anterioare. Sunt posibile până la +11..+14 grade Celsius în raioanele de nord, +12..+15 grade în regiunea de centru, +13..+16 grade în sud. Presiunea atmosferică va fi tot ridicată, iar vântul va sufla cu viteza de 1-6 metri pe secundă, din direcția nord-vest.

Luni, 18 octombrie: se va încălzi cu încă un grad. Termometrele vor indica până la +12..+15 grade Celsius în raioanele de nord, +13..+16 grade în regiunea de centru, +14..+17 grade în sud. Vântul va bate din sud-vest, cu viteza de 1-6 metri pe secundă. Presiunea atmosferică va fi normală.

Marți, 19 octombrie: maximele termice vor mai urca cu un grad – sunt prognozate +13..+16 grade Celsius în raioanele de nord, +14..+17 grade în regiunea de centru, +15..+18 grade în sud. Presiunea atmosferică va fi normală. Vântul va bate din sud-vest, cu viteza de 1-6 metri pe secundă.

Eleonora Lisnic

Ai o noutate?