Moldova riscă să intre în beznă? Moldelectrica atenționează: Sunt posibile deconectări de energie electrică din cauza bombardamentelor din Ucraina

Moldelectrica comunică luni, 5 decembrie, despre perturbații în sistemul electroenergetic. Anunțul a fost făcut la scurt timp după ce Rusia a lansat un nou atac masiv cu rachete în Ucraina.

„Sunt posibile deconectări”, comunică reprezentanții instituției.

La ora 13:24, șeful regiunii Odesa, Maxim Marchenko, a raportat că Rusia a atacat din nou regiunea cu rachete. Serghei Borzov, șeful OVA din Vinnița, a avertizat că „sunt o mulțime de rachete pe cer deasupra Ucrainei”. De asemenea, Președintele ucrainean a îndemnat populația să nu neglijeze alertele și să meargă în adăposturi. Președintele Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Iuriii Ignat, a declarat că bombardierele strategice rusești au decolat deja și primul val de rachete a fost lansat.

El a avertizat, de asemenea, că ocupanții ar putea lansa rachete în valuri pentru a-i dispersa și a deruta apărarea antiaeriană ucraineană. El a subliniat, de asemenea, că Federația Rusă, în primul rând, continuă să vizeze infrastructura critică.

Dosar Media

Ai o noutate?