Foto: captură dosarmedia.md

Ministrul Educației, Igor Șarov, somează autoritățile să nu aibă duble standarde

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a venit cu o reacție, după ce, de ziua orașului Chișinău, municipalitatea a organizat mai multe evenimente festive, la care au participate zeci și sute de oameni. Astfel, ministrul condamnă acțiunile autorităților, prin care, sunt sfidate regulile impuse de Comisia pentru Situații Excepționale în contextul pandemiei de coronavirus. Igor Șarov afirmă că, în condițiile actuale, organizarea Hramului orașului Chișinău reprezintă practicarea unor duble standarde.

”Îndemn autoritățile locale să nu practice duble standarde: pe de-o parte să ia măsuri drastice în școli (care pot fi înțelese și care trebuie respectate), iar pe de alta, să organizeze evenimente cultural-distractive, care sunt foarte greu de monitorizat din punctul de vedere al prevenției”, afirmă ministrul.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării spune că nu dorește să existe focare de infecție din cauza unor evenimente de acest gen și se simte responsabil să vină cu o reacție.

”E datoria mea să protejez și cadrele didactice, motiv pentru care nu doresc ca din cauza unor evenimente publice incomplet sau insuficient pregătite și organizate, să avem focare de infecție în instituțiile de învățământ”, susține Igor Șarov.

Anterior, ministrul Educației l-a criticat dur și pe șeful statului, Igor Dodon, după ce președintele a mers în școli pe timp de pandemie, fără mască și nerespectând distanța socială. Atunci, Dodon a avut și o reacție dur criticată de internauți, amenințându-l pe Igor Șarov că ar putea fi demis, dacă nu își va revedea poziția critică în adresa sa.

Dosar Media

Ai o noutate?