Foto:gov.md

Ministra Sănătății: numărul persoanelor infectate cu COVID-19 ar putea fi mult mai mare decât cel prezentat de autorități

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu susține că numărul total al persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus ar putea fi mult mai mare decât cel prezentat de autorități.

Ministra a declarat în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune că în prezent peste opt mii de persoane infectate cu noul tip de coronavirus se tratează la domiciliu. Viorica Dumbrăveanu a mai adăugat că este o problemă privind datele din regiunea transistreană, cifrele nu pot fi verificate dacă sunt exacte sau nu.

„Se poartă discuții. Am încercat să comunicăm pe platforma OMS, care a efectuat și o vizită pentru a vedea cum este situația în regiune, dar, cu regret, lucrurile nu s-au mișcat în direcția schimbului de date”, spune Viorica Dumbrăveanu.

Ministra admite că numărul total al persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus ar putea fi mult mai mare decât cel reflectat în rapoartele autorităților. Viorica Dumbrăveanu își argumentează poziția astfel: „Sunt persoane asimptomatice și nici nu știm că ele se află în preajma noastră. Noi mereu recomandăm persoanelor care au simptome să se adreseze medicului de familie, însă, sunt persoane care nu manifestă simptome și este greu să fie identificate”.

În Republica Moldova, peste 54 de mii de persoane s-au infectat până acum cu noul tip de Coronavirus. 

Cristina Bumbu

Ai o noutate?