Foto:politia.md

Mii de polițiști vor fi la datorie duminică, în ziua turului doi al scrutinului prezidențial

Peste șase mii de polițiști vor asigura ordinea publică pe 15 noiembrie, în ziua turului doi al scrutinului prezidențial Anunțul a fost făcut de șeful Inspectoratului General al Poliție Sergiu Paiu.

Între orele 7:00 și 21:00 angajații IGP și ANTA vor monitoriza deplasarea pe teritoriul țării a autovehiculelor cu capacitate de transportare mai mare de 8 persoane și a transportului de curse regulate.

Acesta le-a amintit observatorilor electorali despre prevederile legii care spun că aceștia sunt obligați să fie imparțiali în observare.

”Menționez că unii reprezentanți ai candidaților electorali și chiar deputați au recurs la acțiuni ce cad sub incidența legii penale și care vin să sancționeze acțiunile de discriminare, excludere, restricții sau preferință în dreptul și libertățile persoanelor, chemare și susținere la comportament discriminator în sfera politică, economică și ale sfere bazată pe naționalitate, limbă vorbită și alte criterii”, a declarat Sergiu Paiu.

Șeful IGP spune că acțiunile au fost documentate și fixate și urmează să fie luate decizii. Cetățenii sunt îndemnați să dea dovadă de responsabilitate în ziua alegerilor.

 

Dosar Media

Ai o noutate?