Foto: bizlaw.md

Mediul de afaceri va avea un Avocat al Poporului, care va apăra drepturile antreprenorilor

Mediul de afaceri va avea un Avocat al Poporului, care va apăra drepturile antreprenorilor. Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului va propune plenului legislativului aprobarea unui proiect de modificare a mai multor legi.

Potrivit deciziei comisiei, Avocatul Poporului pentru drepturile antreprenorilor va asigura respectarea drepturilor şi intereselor ale antreprenorilor de către autoritățile publice, de către organizații şi întreprinderi, indiferent de tipul de proprietate şi forma juridică de organizare, de către organizațiile necomerciale şi de către persoanele cu funcții de răspundere de toate nivelurile.

Avocatul Poporului pentru drepturile antreprenorilor va fi numit de Parlament și va activa în mod autonom față de Avocatul Poporului și Avocatul Poporului pentru drepturile copilului. Parlamentul, în termen de 1 lună de la data intrării în vigoare a acestei legi, va organiza concursul pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile antreprenorilor.

Dosar Media

Ai o noutate?