Marea Britanie ar putea evita carantina totală, deși situația e gravă – ce soluție au găsit autoritățile

Ministrul de externe britanic susține că poate fi evitat un lockdown în întreaga Anglie și că o abordare zonală a măsurilor de limitare a pandemiei de COVID-19 ar fi mai eficientă. Dominic Raab a declarat că e necesar ca toată lumea să respecte regulile impuse.

Un lockdown în întreaga Anglie nu este inevitabil în cadrul măsurilor de limitare a pandemiei de COVID-19, a declarat vineri ministrul de externe britanic Dominic Raab, care a adăugat că o abordare zonală ar putea funcţiona dacă toată lumea respectă regulile, informează Reuters. 

Săptămâna trecută, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a înregistrat în medie peste 20.000 de noi cazuri de COVID-19 şi de 200 decese în interval de 24 de ore.

Raab a spus că în opinia sa situaţia epidemiologică din Regatul Unit este gravă, dar s-a declarat încrezător în abordarea guvernului de la Londra. Întrebat dacă un lockdown naţional este inevitabil în prezent, el a răspuns: ”Nu, nu cred că este alegerea corectă în acest moment, dar ne vom ghida după rata de infectare”.

Guvernul britanic a adoptat un sistem cu trei niveluri privind restricţiile pentru zone locale, deşi opoziţia laburistă a cerut un lockdown provizoriu pentru a ”rupe” lanţurile de contaminare.

Vineri, executivul a anunţat că în comitatul West Yorkshire, care include oraşele Bradford, Leeds şi Wakefield, vor intra în vigoare începând de luni restricţiile de nivel superior.

Dominic Raab a menţionat că o abordare locală este modalitatea de a garanta că zonele cu incidenţă scăzută sunt tratate în mod corect şi a recomandat respectarea restricţiilor impuse de autorităţile locale. ”Aceasta este modalitatea în care evităm măsuri mai drastice, pe care nu vrem să le luăm din cauza impactului pe care le-ar avea asupra economiei”, a subliniat el.

Dosar Media

Ai o noutate?