Marea Britanie a aprobat de urgență vaccinul anti-Covid. Vaccinul anti-Covid produs de companiile Biontech și Pfizer a fost omologat în regim de urgență în Marea Britanie. Este prima aprobare la nivel mondial a acestui vaccin. Vaccinările încep săptămâna viitoare.
Autoritatea britanică pentru Medicamente a aprobat în regim de urgență vaccinul anti-coronavirus BNT162b2 produs de compania germană Biontech în parteneriat cu concernul farmaceutic american Pfizer, după cum au anunțat cele două firme. Este prima omologare a vaccinului anti-Covid produs de companiile amintite la nivel mondial.
Primele doze de vaccin vor ajunge deja în câteva zile în Regatul Unit, după cum au mai anunțat cele două companii. Biontech și Pfizer consideră „prima omologare de urgență pentru un vaccin anti-COVID-19” drept un moment de cotitură pentru știință. Biontech și Pfizer au mai arătat că vaccinul lor a fost aprobat după un studiu clinic de amploare, la care au participat zeci de mii de voluntari care au acceptat să testeze vaccinul.
Vaccinarea începe săptămâna viitoare
Ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, a anunțat că vaccinările anti-Covid vor începe săptămâna viitoare. Printre persoanele care au prioritate în prima fază se numără locuitorii căminelor de bătrâni și persoanele care au nevoie de îngrijire specială, precum și angajații din sectorul medical.
Vaccinul Biontech/Pfizer este considerat un medicament foarte promițător în lupta cu pandemia de coronavirus. La nivel mondial, aproape 1,5 milioane de oameni au murit până acum după infectarea cu virusul SARS-CoV-2.
Protecție de 95%
Vaccinul Biontech/Pfizer ar oferi o protecție de 95% în fața COVID-19. Vaccinul s-a dovedit eficient pentru toate grupele de vârstă și indiferent de datele demografice ale persoanelor pe care a fost testat, neavând de asemenea practic niciun efect secundar serios, după cum au anunțat companiile producătoare la finalul fazei de testare și analizare. Protecția pentru persoanele trecute de 65 de ani s-ar ridica la peste 94 de procente.
Rezultatele bune menționate se referă la îmbolnăvirea de Covid. Nu este clar deocamdată în ce măsură vaccinul protejează și împotriva infectării și transmiterii virusului.
Agenția Europeană pentru Medicamente, Ema, urmează să decidă luna aceasta cu privire la omologarea vaccinului produs de Biontech și Pfizer. Decizia este așteptată până cel târziu pe 29 decembrie.
Sursa:dw.com