Mai vine o noapte cu îngheț: Prognoza meteo pentru 10-16 octombrie

Mai vine o noapte cu îngheț: Prognoza meteo pentru 10-16 octombrie

Prognoza meteo actualizată anunță ploi în zilele de 12-14 octombrie. Pe 12 octombrie sunt posibile ploi în toate regiunile, pe 13 octombrie – în nord și centru, iar pe 14 octombrie, din nou, doar în nord și centru.

În regiunile de nord și centru mai urmează o noapte cu înghețuri. Minimele termice ale aerului vor coborî până la minus 2 grade Celsius în noaptea de duminică spre luni în raioanele de nord și până la minus 1 grad în centru. În raioanele de sud minimele vor fi pozitive, de +1..+7 grade.

Pentru intervalul 12-16 octombrie nu sunt prognozate înghețuri.

Presiunea atmosferică se menține înaltă pe 10 octombrie.

Prognoza meteo actualizată pentru 9-16 octombrie arată astfel:

Duminică: cerul va fi parțial acoperit de nori, meteorologii anunță valori termice maxime de până la +10..+13 grade în raioanele de nord, +11..+14 grade în regiunea de centru, +12..+15 grade în sud. Vântul va sufla din nord-est, cu o viteză de 1-6 metri pe secundă.

Luni, 11 octombrie, vremea nu se va schimba esențial în ceea ce privește valorile termice ale aerului, dar se va reduce presiunea atmosferică – de la nivelul de „înaltă” până la „ridicată”. Vom avea și intervale orare cu Soare. Vântul va sufla din est, cu viteza de 1-6 metri pe secundă.

Marți, 12 octombrie: maximele termice ale aerului vor coborî cu vreo două-trei grade și sunt posibile ploi în nord și centru. Termometrele vor arăta până la  +8..+11 grade în nord, +9..+12 grade în centru, +10..+13 grade în sud. Presiunea atmosferică va fi în sfârșit normală. Vântul va bate din est, cu o viteză de 3-8 metri pe secundă.  

Miercuri, 13 octombrie: sunt posibile ploi în toate regiunile. Valorile termice ale aerului vor rămâne aproximativ la nivelul celor de marți. Presiunea atmosferică va fi scăzută. Vântul va bate din sud-vest, cu o viteză de 4-9 metri pe secundă.

Joi, 14 octombrie: sunt posibile ploi în nord și centru. Va fi ceva mai cald decât miercuri. Valorile termice maxime ale aerului vor fi de +10..+13 grade în nord, +11..+14 grade în centru, +12..+15 grade în sud. Presiunea atmosferică va fi normală. Vântul va sufla din vest, cu o viteză de 3-8 metri pe secundă.

Vineri, 15 octombrie, și sâmbătă, 16 octombrie: Soarele se va arăta puțin de după nori, termometrele vor indica maxime termice comparabile cu cele de joi. Presiunea atmosferică va fi ridicată. Viteza maximă a vântului va fi de 6-7 metri pe secundă.  

Dosar Media

Ai o noutate?