eugen_doga

Maestrul Eugen Doga a fost decorat la Iași

Titlul onorific de Doctor Honoris Causa al Universității de Ştiinţele Vieții (UȘV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași i-a fost conferit compozitorului Eugen Doga pentru merite deosebite în dezvoltarea interpretării și compoziției muzicale în întreaga lume, contribuțiile aduse la dezvoltarea culturii române, excelență în dezvoltarea învățământului superior artistic.

Evenimentul a avut loc la 4 noiembrie 2022, când Universitatea a sărbătorit Ziua Recunoștinței.

Titlul de Doctor Honoris Causa al UȘV i-a fost conferit și marelui actor român Dorel Vișan, partenerul de scenă al maestrului Doga deja de câțiva ani.

„Așadar, doi mari oameni, două mari personalități ale vieții culturale, care iubesc deopotrivă Iașul, unde sunt și cetățeni de onoare, dar pe care îi leagă și o dragoste deosebită de Eminescu, au apropiat și mai mult malurile mult pătimitului Prut. În semn de recunoștință, dar și în amintirea remarcabilului eveniment, rectorul Universitatii, prof., dr. Gerard Jitareanu, le-a dăruit celor doua somitati ale vieții culturale, câte un puiet de tei argintiu (Tilia tomentossa Moench), descendent din Teul lui Eminescu.

Maestrul Doga a mulțumit pentru acest nemaipomenit dar, care reprezintă pentru Domnia sa un simbol deosebit, în contextul în care relația sa cu Eminescu a devenit una specială în ultimii 10 ani, pe versurile căruia a scris muzică și a lansat deja trei volume. Artistul a mărturisit că deja știe unde va fi plantat arborele, doar va anunța despre acest lucru la momentul potrivit”, a scris jurnalista Eugenia Tofan pe pagina sa de Facebook.

Compozitorul a exprimat cuvinte de gratitudine administrației Universității, personal, dlui rector Gerard Jităreanu pentru nobila intenție de a extinde frumoasa familie academică universitară cu personalități ale vieții culturale. A rămas impresionat de eleganța și modul deosebit cu care i-a fost prezentat parcursul în lumea muzicii, mărturisind că despre unele lucruri a aflat și el pentru prima dată.

Dosar Media

Ai o noutate?