Foto: mmafighting.com

Khabib Nurmagomedov l-a învins pe Gathje și a apărat centura UFC

Luptătorul rus Khabib Nurmagomedov l-a învins pe americanul Justin Gaethje și a apărat centura campionatului UFC. Duelul sportivilor s-a desfășurat în cadrul turneului UFC 254, pe insula “Yas” din Emiratele Arabe Unite.

Arbitrul a oprit lupta în runda a doua, după ce Khabib l-a prins pe Gaethje într-o finalizare la sol, un triunghi cu picioarele.

Legenda MMA își pune mănușile în cui. Khabib a anunțat cu ochii în lacrimi că aceasta a fost ultima luptă din cariera sa. Asta după ce, tatăl și antrenorul starului din UFC a contractat coronavirusul și a murit din cauza unor complicații. Imediat după ce a obținut victoria, Khabib s-a prăbușit la podea și a izbucnit în lacrimi

“E ultimul meci când lupt fără tatăl meu, i-am promis mamei mele. Vă rog sa mă puneți în capul listei celor mai buni luptători. Le mulțumesc tuturor”, a spus Khabib după luptă.

Khabib Nurmagomedov a apărat centura campionatului UFC pentru a treia oară. În timpul carierei sale în arte marțiale mixte, Nurmagomedov, în vârstă de 32 de ani, a câștigat toate cele 29 de lupte. Tatăl său, Abdulmanap Nurmagomedov a fost antrenorul lui Khabib și a fost considerat unul dintre cei mai importanți oameni din staff-ul luptătorului. El a fost alături de Khabib și în momentul în care rusul l-a învins pe irlandezul Conor McGregor.

Dosar Media

Ai o noutate?