Din suflet pentru Țipala – Locuitorii unui sat din Ialoveni demonstrează că ”poți să faci Rai din ce ai”

În satele din Republica Moldova bunătatea e încă la ea acasă. Oamenii sunt receptivi și săritori la nevoie. O demonstrează și locuitorii din comuna Țipala, raionul Ialoveni.

Periodic, în localitate sunt organizate campanii de ajutorare a celor nevoiași. Pentru a fi mai aproape unii de ceilalți au creat și un grup pe facebook, intitulat sugestiv ”Din suflet pentru Țipala”.

Recent au organizat o campanie în care au colectat haine și încălțăminte, nu este prima de acest fel. Pentru că anterior s-a bucurat de succes, organizatorii au decis să mai încerce o dată. Oamenii au fost receptivi, au donat hăinuțe de tot felul și pentru diferite vârste, dar și încălțăminte.

Toate au fost sortate și ii așteaptă pe cei care au nevoie de ele.


Organizatorii acestei campanii au declarat pentru Dosar Media că, după părerea lor, e mai bine ca oamenii să vină singuri și să-și aleagă lucrurile ce le sunt necesare. Hăinuțele și încălțămintea au fost colectate la sediul vechi al Primăriei Țipala, tot de acolo pot fi și ridicate de cei care au nevoie. Campanii de acest fel sunt organizate și de asociațiile de binefacere.

Un exemplu este și proiectul Misiunii Sociale ”Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei. În acest an, organizația continuă campania de colectare, numită  ”Banca de haine”.

Așa că, dacă te afli în Chișinău și ai vrea să-ți donezi o parte din hainele pe care nu le mai porți te poți apropia la una dintre acele ”boxe de haine”. Acestea au fost amplasate la trei benzinării, situate pe următoarele adrese: str. Calea Orheiului, 109; str. Iulius Cezar, 1 și str. Meșterul Manole, 2/1.

Diaconia îndeamnă oamenii care vor să facă o donație să respecte câteva reguli:  hainele să fie curate și îngrijite, să fie lucruri și bunuri ce pot fi utilizate cu demnitate, donațiile să fie depozitate în pungi. Sunt permise în calitate de donații haine, încălțăminte, jucării, lenjerie de pat.

Donațiile ajung la persoanele din întreaga țară care au nevoie acută de ajutor material. Este vorba despre beneficiari ai proiectelor sociale ale Diaconiei, persoane asistate în cadrul garderobelor sociale din parohiile Mitropoliei Basarabiei, parteneri sociali ai organizației, dar și alte cazuri sociale unde este nevoie de o intervenție cu donații de bunuri.

Dosar Media

Ai o noutate?