Foto: facebook/CEC

Locuitorii din Transnistria vor putea vota în dreapta Nistrului, în pofida restricțiilor

Peste 240 de mii de locuitori din Stânga Nistrului cu drept de vor sunt așteptați în data de 1 noiembrie la urne. Un anunț în acest sens a fost făcut de Biroul Politici de Reintegrare. Mai mult, în acest scop au fost deschise 42 de secții de votare. Cele mai multe secții de votare vor fi deschise în localitățile Rezina, Sănătăuca și Varnița – câte patru. În 11 localități vor fi deschise câte două secții de votare, și în 8 localități – câte una.

Tiraspolul a anunțat în media locală că va permite traversarea liniei administrative de către cetățenii care vor să-și exercite dreptul de vot.  Asta se va întâmpla fără a impune obligația de autoizolare timp de 14 zile. În acest sens, negociatorul-șef din partea Republicii Moldova, Cristina Lesnic a remis în adresa negociatorului-șef de la Tiraspol un demers. Acesta se referă la eliminarea restricțiilor ce țin de libera circulație.

Transnistria a înăsprit restricţiile cu privire la combaterea pandemiei COVID-19. Această decizie a fost luată de sediul operaţional al Transnistriei. De la începutul lunii octombrie, a fost reintrodusă interzicerea de a desfăşura concerte, spectacole şi alte evenimente culturale, chiar şi în zonele deschise.

Dosar Media

Ai o noutate?