LIVE//Ultimă oră! Spiritele se încing la ședința CEC – cererea de a-l scoate pe Dodon din cursă, amânată pentru mâine

Membrii Comisiei Electorale Centrale urmau să examineze vineri, 13 noiembrie, patru subiecte, printre care cea cu privire la sesizarea din 11 noiembrie  a Olesei Stamate, reprezentant cu drept de vot consultativ al candidatei PAS, Maia Sandu, prin care solicită sancționarea lui Igor Dodon pentru nedeclararea cheltuielilor pentru publicarea materialelor electorale.

CEC a solicitat ca sesizarea să fie modificată și prezentată până mâine. Olesea Stamate a declarat că ”nu este de acord cu faptul că nu este inclusă sesizarea pe ordine de zi pentru că nu corespunde formei solicitate”.  

Membrul CEC, Vasile Gafton a propus excluderea subiectului privind examinarea sesizării depuse de Stamate. Potrivit lui, mâine vor fi depuse rapoartele financiare, iar reprezentantul lui Igor Dodon a cerut amânarea subiectului, deoarece se află la o ședință de judecată.

Fosta ministră a Justiției și-a argumentat poziția și a menționat că ”sesizarea fost depusă pe 11 noiembrie, iar CEC a avut timp suficient pentru a o anunța mai devreme despre faptul că cererea ei nu este admisă pentru examinare”.

”Eu insist să fie inclus subiectul în ordinea de zi, faptul că dumneavoastră vă depășiți atribuțiile va fi contestat în instanța de judecată”, a insistat Olesea Stamate față de președintele CEC, Dorin Cimil.

Și reprezentanții Partidului Politic ”Partidul Nostru”, Elena Grițco și Ilian Cașu, s-au arătat deranjați de faptul că cererea depusă de ei nu este inclusă în ordinea de zi.
”Ne-ați chemat aici pentru a ne anunța că ne veți da mâine o fițuică?” , a întrebat răspicat Ilian Cașu.

Potrivit reprezentanților CEC,  nu există o claritate, demersul depus de Olesea Stamate este sesizare sau contestație.

În acest sens, s-a decis alocarea a unui termen suplimentar până la data de 14 noiembrie, ora 12.00, pentru a prezenta informații suplimentare.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, Comisia Electorală Centrală a stabilit un program special de lucru pentru secția de votare nr. 1/442 din orașul Budapesta, Republica Ungară. Această secție de votare va fi deschisă între orele 07:00 și 19:00.

Decizia a fost luată în contextul instituirii, de către autoritățile statului ungar, a unor măsuri restrictive de circulație pe timp de noapte între orele 20:00-05:00, legate de situația epidemiologică generată de COVID-19.

Dosar Media

Ai o noutate?