La Chișinău a avut loc Forumul de tineret Azerbaidjan-Moldova

Forumul de tineret Azerbaidjan-Moldova “Karabakh is Azerbaidjan” prilejuit aniversării a 100 de ani de la nașterea Liderului Întregii Națiuni al poporului azer, Heydar Aliyev a avut loc pe 19 ianuarie, în incinta Muzeul Național de Istorie a Moldovei. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Fundației pentru Tineret a Republicii Azerbaidjan, Ambasada Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, Congresul Azerilor din Moldova și Asociația publică “Sprijin pentru inițiativa și dezvoltarea tineretului”.

În cadrul forumului au participat reprezentanți ai diverselor instituții și organizații din Moldova și Azerbaidjan.

Ambasadorul Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, Gudsi Osmanov, a menționat în discursul său că Forumul se desfășoară în ajunul unei date importante de doliu în istoria poporului azer – 20 ianuarie, care a marcat începutul restabilirii independenței Republicii Azerbaidjan. A remarcat că Liderul Întregii Națiuni al poporului azer, Heydar Aliyev, a fost cel căruia nu i-a fost frică să vină la Reprezentanța Permanentă a Azerbaidjanului la Moscova la 21 ianuarie 1990, condamnând în fața comunității internaționale acțiunile guvernului sovietic și a dat o apreciere politico-juridică a acestor evenimente.

În discursul său, Togrul Allahverdiyev, directorul Asociației publice din Republica Azerbaidjan “Sprijin pentru inițiativa și dezvoltarea tineretului”, a vorbit despre similitudinile dintre Azerbaidjan și Moldova, menționând că astfel de evenimente contribuie la o mai bună  comunicare dintre tinerii celor două țări.

Tinerilor membri activi ai Congresului Azerilor din Moldova le-au fost înmânate certificate de mulțumire.

În cadrul evenimentului a fost organizată o expoziție de fotografie dedicată vieții și activității Liderului Întregii Națiuni al poporului azer, Heydar Aliyev, aceasta a stârnit interes celor prezenți. Expoziția va fi deschisă și pe 20 ianuarie. 

Dosar Media

Ai o noutate?