Instituțiile publice și cele private, obligate să asigure munca la distanță a angajaților din 1 decembrie

Instituțiile publice și cele private vor trebui să stabilească un regim special de muncă, fiind atras la serviciu doar personalul strict necesar pentru a asigura funcționalitatea întreprinderilor. Pentru personalul, activitatea căruia nu necesită prezența obligatorie la locul de muncă, va trebui să fie asigurată munca la distanță. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, de către Comisia pentru situații excepționale.

Totodată, orarul de călătorie al transportul public, inclusiv numărul de unități de transport va fi ajustat după necesitate în orele de vârf. Conducătorii auto, taxatorii și pasagerii vor fi obligați să poarte măști de protecție pe parcursul călătoriei.

Se va admite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, și evenimentelor festive, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, fiind respectate măsurile de sănătate publică și întocmite obligatoriu listele de evidență epidemiologică a evenimentului.

Citește și:  Cod roșu în sănătate: fără cluburi de noapte, conferințe, teatre, iar restaurnatele vor activa doar până la ora 22:00

Dosar Media

Ai o noutate?