Foto:facebook/Ion Ceban

Instituțiile de învățământ din Capitală revin la programul deplin de studii, o lecție va dura 45 de minute

Începând de astăzi, elevii din municipiul Chișinău au revenit la durata obișnuită a unei ore academice, care este de 45 de minute și nu de 30 de minute. De asemenea, distanța obligatorie între elevi a fost micșorată de la 1,5 metri la 1 metru, anunță primarul Capitalei, Ion Ceban.
Autoritățile municipale, afirmă că, noile modificări vor oferi posibilitate instituțiilor de învățământ să reconfigureze spațiile școlare, incluzând mai mulți elevi în procesul educațional. Conform deciziei Comisiei Naţionale Extraordinare, din data de 24 septembrie 2020, distanța fizică dintre elevi în instituțiile de învățământ a fost modificată de la 1,5 metri la un metru.
“Fiecare elev va ocupa zilnic același loc în bancă la o distanță de cel puțin un metru față de ceilalți. Această modificare oferă posibilitate instituțiilor școlare să reconfigureze spațiile, incluzând mai mulți elevi în procesul educațional, iar managerii instituţiilor de învăţământ urmează să identifice, la necesitate, spaţii suplimentare pentru desfăşurarea procesului educaţional”, menționează Ceban.
Totodată, edilul șef anunță că începând cu data de 21 septembrie, procesul de alimentație cu bucate calde se organizează în 103 instituţii de învățământ primar și secundar din municipiul Chişinău, iar în 26 de instituţii, elevii continuă să se alimenteze la pachet în sălile de clasă. În cele 2 instituţii de învăţământ seral elevii nu se alimentează. Ion Ceban soune că și în grădiniţele din Capitală alimentația copiilor se efectuează conform meniului model, vară – toamnă 2020, iar în meniu sunt incluse fructe și legume proaspete de sezon.

Dosar Media

Ai o noutate?