Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă Campania de prevenire a incendiilor și intoxicațiilor

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă Campania de prevenire a incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon. În acest sens, angajații IGSU merg în gospodăriile oamenilor pentru a le oferi recomandări în vederea evitării cazurilor de intoxicații cu gaze emanate în urma procesului de ardere în sobe.

“Salvatorii atenționează oamenii asupra exploatării surselor de încălzit autorizate, dar și a necesității verificării sobelor înainte de utilizare. Pompierii îndemnă persoanele să evite conectarea la energie electrică a reșourilor defecte sau a instalațiilor improvizate. Mai mult, atenționările specialiștilor sunt și capitolul exploatării coșurilor de fum, dar și asupra aerisirii încăperilor”, anunță IGSU.

Pompierii sugerează ca focul să fie stins în sobe pe parcursul nopții, iar obiectele de mobilier să nu fie apropiate de acestea. Campania de prevenire a ajuns în raioanele Cimișlia, Ștefan Vodă, Rezina și Fălești. Potrivit IGSU de la începutul sezonului rece a fost efectuată evaluarea riscului de incendiu la 4579 case de locuit și instruiți peste 11 mii de oameni.

Dosar Media

Ai o noutate?