Christian Dubovan

Inițiativă legislativă//Indemnizații pentru angajații din primării – care este mecanismul

Angajații primăriilor ar putea beneficia de indemnizații lunare neimpozabile în mărime de 40 la sută din salariul de bază. Un proiect în acest sens, care prevede modificarea Legii privind descentralizarea administrativă și Legii privind administrația publică locală, a fost examinat în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei administrație publică, comunică serviciul de presă al legislativului.

Cu toate acestea, decizia va rămâne la discreția Consiliilor Locale, având în vedere sursele bugetare disponibile.

DOCUMENTUL prevede instituirea unor indemnizații lunare neimpozabile pentru personalul din autoritățile publice locale încadrat în conformitate cu statele de personal aprobate de Cancelaria de stat. Indicii de referință ai indemnizației urmează a fi stabiliți de către consiliile locale și nu vor putea depăși 40% din suma anuală a salariilor de bază.

De asemenea, se propune modificarea indicatorilor privind capacitatea administrativă a autorităților publice locale, de la 30 la 50 la sută. Astfel, dacă cheltuielile administrative ale primăriei nu vor depăși 50% din veniturile proprii și defalcările de la impozitele și taxele de stat, primăria va avea dreptul să acorde indemnizația lunară neimpozabilă pentru toți angajații, conform statelor de personal.

Dosar Media

Ai o noutate?