În Spania, infecţia cu coronavirus va fi tratată ca gripa

În Spania, infecţia cu coronavirus va fi tratată ca o boală normală asemănătoare gripei, începând de luni, informează agenţia DPA, potrivit Agerpres.

Astfel, persoanele care se infectează cu coronavirus şi dezvoltă doar simptome uşoare sau sunt asimptomatice pot continua să ducă o viaţă normală. Nici efectuarea unui test, nici izolarea la domiciliu nu mai sunt obligatorii.

Doar persoanele expuse riscului vor continua să fie vizate de cerinţele anterioare în privinţa infectării cu coronavirus. Printre acestea se numără cele cu vârsta de peste 60 de ani şi cele imunodeficiente, precum femeile însărcinate şi personalul sanitar. Aceasta înseamnă că singura măsură rămasă pentru stoparea răspândirii coronavirusului în majoritatea regiunilor este purtarea obligatorie a măştilor de protecţie în spaţiile publice închise, precum şi în mijloacele de transport în comun, inclusiv în avioane.

Situaţia epidemiologică din Spania, deosebit de afectată la începutul pandemiei de coronavirus, s-a atenuat considerabil. Rata de incidenţă pe şapte zile înregistrată vineri a fost de 227 la 100.000 de locuitori, doar 3,6% din toate paturile de spital fiind ocupate de pacienţi cu COVID-19. Aproape 85% din populaţie este considerată vaccinată, 51% primind în plus o doză de rapel (booster).

Turcan Ana

Ai o noutate?